• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

3 ursäkter för att slippa förändring

Staffan Ehde / 2015-10-25 00:50:03

 

Vi fortsätter resonemanget kring hur vi tar oss ur "loopen", detta kan gälla dig som person men också en verksamhet. De vanligaste svaren när någon skall förklara varför de inte tar tag i en förändring är kanske dessa tre:

  • Har inte tid
  • Har inte råd
  • Det finns förväntningar (dessa kan vara från föräldrar eller kunder)

 

Låt oss börja med tiden, en av de mest rättvisa tillgångar som finns: 24 timmar per dygn, för fattig och för rik. Sedan är det upp till var och en att bestämma sig för hur den tiden skall användas (jodå en del av tiden måste användas för anskaffande av mat). När vi säger till någon att jag har inte tid att träffa dig så betyder det helt enkelt att den personen är inte prioriterad.

Det viktiga är att man ändrar synsättet från att hitta sin tid till att skapa sin tid. Tiden ligger aldrig stilla och väntar på oss, den tickar iväg…

Att använda tiden för att komma ur loopen handlar om disciplin, att skapa regler där vi frigör tid för att skapa det nya. Det kan räcka med en bestämd tid en gång i veckan. Det andra är att ge sig själv en deadline. Jag tror att en av de stora problemen med tidssynen är att vi är så vana att springa på bollar och hålla huvudet över vattnet, för att andra ställer krav på oss. Men för att skaffa oss tid måste vi ställa krav på oss själva och inte rucka på den tiden för att andra skriker. Detta kan kanske också vara en anledning till att t ex konstnärer uppfattas som egocentriska, de har helt enkelt allokerat tid för sitt eget skapande.
Nästa gångs skall vi titta på nästa ursäkt, vi har inte råd. Om du har synpunkter är de mycket välkomna.

Kommentarer
Helt rätt! Jag har tagit steget, nu är jag fri att skapa min egen tid till något nytt och spännande! Nu ställer jag kraven själv, ingen annan gör det åt mig. Kram
Helene | 2015-10-16 22:59:46
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 2 and 3 and type the answer here: