• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Att ARBETA

Staffan Ehde / 2015-10-25 00:50:34

Amelia Earhart var den första kvinnan som flög över Atlanten


Eftre tre år på havet, där vi planerat vår egen tid, levt i shorts och börjat dagen med ett morgon dopp, hur kan man längta tillbaka till arbete?


Idag skall jag pröva att definiera ordet arbete. Enligt min åsikt är känslan av arbete något som är påtvingat, när jag får betalt för att göra något jag hellre kunde vara utan. I mitt fall är det inte frågan om arbete, jag har den enorma förmånen att syssla med det jag älskar att göra. Jag får betalt av de som anser att jag tillför något värde till deras verksamhet. Jag förstår att det är ett privilegium som är så få förunnat, det är fortfarande så att majoriteten av jordens befolkning måste få ihop för brödfödan.


Vi såg en del av detta under vår långsegling. Men de som arbetade åt sig själva, det vill säga skördade sin mat från den lilla jordlott de hade, fiskade när tidvattnet var rätt såg ut att må bra. Det är när de ger upp den möjligheten för ett hopp om ett bättre liv som problemen börjar, eller i vissa fall möjligheterna. Drömmen om en bättre utbildning, en högre standard leder till att vi måste foga oss och sälja vår förmåga.


Många frågar hur vi kunde ta oss iväg, ändra omloppsbanan. Jag skall skriva om det framöver. Förmodligen är det samma frågeställning som dyker upp för den som kanske vill göra något annat än bara springa i ekorrhjulet.

MEN det viktiga för en verksamhet är hur man kan skapa den basala känslan av att göra något vettigt, något stort som tar bort känslan av ARBETE. Ni som följer bloggen ehde.se eller hört mig vet svaret, SYFTET.

Men syftet måste formuleras på ett sådant sätt att vi förstår VARFÖR vi stiger upp varje morgon innan solen gått upp, snyter våra ungar och stressar iväg dem till skolan eller dagis för att sedan bege oss till vår ARBETSplats.

 

 

 Amelia Earhart var den första kvinnan som flög över Atlanten:

I flew the Atlantic because I wanted to. If that be what they call ‘a woman’s reason,’ make the most of it. It isn’t, I think, a reason to be apologized for by man or woman. . . .

Whether you are flying the Atlantic or selling sausages or building a skyscraper or driving a truck, your greatest power comes from the fact that you want tremendously to do that very thing, and do it well.

 

 


Kommentarer
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 7 and 2 and type the answer here: