• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Hur föds en idé?

Staffan Ehde / 2008-12-11 10:09:26

Detta är långt ifrån en revolutionerande idé jag tänker beskriva, Det handlar snarare om hur processen såg ut och att det gäller att vara uppmärksam när den dyker upp. En idé kan dyka upp precis var som helst, det gäller bara att fånga den under den sekund den uppstår.
Jag sitter på ett plan på väg till Visby för att arbeta med ett gäng egna företagare.
När vi kommer ut över havet ser jag Utö och Nåttarö samtidigt som solen är på väg att bryta över horisonten. Jag fumlar upp min mobiltelefon ur fickan och drar igång kameran, samtidigt börjar öarna att försvinna ur mitt fönster och uppenbarar sig i fönstret bakom.
När jag tar bilden till slut får jag lägga kameran för att få med båda öarna, bilden blir sned...
Lägger bilden som startbild i min iphone.


Uppsala Kommun ringer och beställer en bild från Uppsala som skall skildra klimatfrågan i kommunen.
Tillsammans med fotografen Ola kommer vi fram till att vi skall ta en bild med kort skärpedjup och Fredrik som arbetar med animeringar mm skall lägga en glaskupol över Uppsala.
Samma morgon som Ola skall till Uppsala kommer ett sms från honom om en detalj i fotograferingen. SMS:et dyker upp med den sneda bilden i bakgrunden på min telefon.
Då ser jag att bilden ser ut att kunna vara tagen från rymden, just för att den är sned och himlen tonar ut. Vi tar ett samtal och bestämmer att göra om bilden efter den insikten.Ola tar bilden den enda dagen det inte regnar, vi hade bara tre dagar på oss att leverera.
Fredrik bearbetar den och så här blev slutresultatet:
Kommentarer
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 4 and 1 and type the answer here: