• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Kreativitet och kärlek

Staffan Ehde / 2009-08-10 11:42:33

När du är förälskad är ögonen stora och alla sinnen är skärpta till tusen, tolkningsapparaten går på högvarv. Du vill se och du vill bli sedd. Den bästa formen av kärlek är just att bli sedd. Men det kreativa seendet kommer när du till och med kan se det som den andra inte ser! Har du någonsin varit med om känslan av att din nära påpekar något som får dig att SE? Då känns kärleken stor och djup.
Nu kommer sommaren, om du är 54 år liksom jag har du ungefär 26 somrar kvar att leva.
Det är såå uppfordrande med sommaren, solen skall skina, vi skall vara lyckliga och springa i slow motion på en blombeströdd äng, för att slutligen plaska i det blåa vattnet.
Vänd blicken mot dig själv, oberoende av sol eller inte sol, vad gör du för att andra skall få en fin ledighet? Överraskar du med frukost på sängen? Vågar du titta på din närmaste och fundera på vem han eller hon är? Vågar du se och fråga innan hon själv gör det? Att vara kreativ kräver mod och mod kan du anamma i vilken situation som helst. Att våga tro på att just du påverkar din närmaste med hur du är. Att våga tro på att just du kan rusta dina barn med självkänsla genom att leka med dem och berömma de första simtagen. Varför är tidningen så viktig, viktigare än dina barn eller din man? På vilket sätt bidrar tidningen eller Tv till er kärlek?
Våga ifrågasätta detta, speciellt nu när du är ledig och har tid att göra det.
Våga fråga dig om du slutat titta på de som lever i din närhet, hjärnan har en ovana att komprimera information och sluta titta på det som känns bekant.
Snart kommer hösten igen, då kryper vi in i våra skal, hänger på kläder på våra åldrande kroppar och rusar vidare på alla MÅSTEN.
Tills dess, ge dina närmaste en underbar sommar, du kan vara solen, du kan vara värmen, då kommer du själv att bli varm och solen lysa i dina ögon.


Kommentarer
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 4 and 7 and type the answer here: