• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Har du misslyckats med att nå målet?

Staffan Ehde / 2010-01-15 15:09:34

 

Hur många känner att de inte nått ett mål de önskat?

Om du frågar dig, vad är orsaken? De flesta av oss kommer att säga, brist på pengar, brist på tid, brist på kunskap, brist på är ordet.

Det finns de som har fått allt i livet men misslyckas totalt med att skapa något och de som aldrig fått något som nått höjder långt över det normala.

Är det verkligen brist på som är problemet? Är det inte en inre resurs som måste till för att vi skall lyckas? Hur många företag skyller yttre omständigheter på ett misslyckande? Är det inte enklare rent intellektuellt att minska kostnader istället för att hitta nya intäkter? Är det inte så att vi måste fundera på vad det är som styr oss som individer och som organisationer?

Vi har drifter, vi har behov, och dessa styr oss, rent krasst påstår säkert någon att det är våra egna behov som går före allt annat. Så är det till viss del, men skulle vi verkligen ha format ett så komplext samhälle om det inte vore för vårt behov var att vara del av något större?

Våra drifter och behov kan vara i vägen för att nå det högre målet, behovet av trygghet till exempel kan hindra oss från att kasta loss för något större. Det typiska för de entreprenörer som lyckats nå närmast omöjliga mål (ishotellet) verkar vara att bilden av målet har gått före allt annat. Så är det säkert, den inre bild vi bär styr oss mer än viljan. Vi skulle vilja kunna, men den inre kartan hindrar oss, omedelbara behov håller oss tillbaka.

Kommentarer
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 3 and 4 and type the answer here: