• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Otrohet uppstår när ingen ser oss

Staffan Ehde / 2011-06-15 12:22:14

Att se sitt varumärke som en kärleksrelation tar oss längre än de som "bara" levererar. Kärlek kan definieras med det enkla behovet att bli sedd. Om jag kommer hem och ser min fru jaga runt med skrynklad panna, kan jag välja att se det, fråga om hon har huvudvärk, hon svarar stressat – Jo faktiskt.
Just det där lilla ordet faktiskt är intressant, hon har inte ens tänkt tanken själv utan bara ångat på. Nu har jag uppmärksammat henne på att hon inte mår bra och nästa steg är ett erbjudande: – gå och vila lite så gör jag middag.
OM jag är en så uppmärksam make tror jag att min fru kommer att vara mig trogen därför att hon känner sig sedd och bejakad. När vi upplever oss osedda finns en stor öppning för någon annan att ge oss det vi vill ha mest, synlighet.
Samma sak gäller relationen som kund, den som ser de problem jag inte ens själv såg ger mig en känsla av att bli sedd, den känslan gör mig trogen och till och med tolerant mot vissa brister, men att bli sedd är en färskvara och kräver ständig påfyllning.

Kommentarer
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 4 and 2 and type the answer here: