• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Storbolag - ni är inte kreativa / stämmer det? fortsättning idag

Staffan Ehde / 2008-05-28 19:12:14

Jag citerar CS:
Innovation sker inte i stora it-företag. Annars skulle inte stora bolag som IBM, Oracle och Microsoft lägga ner enorma summor på att köpa upp både etablerade företag och små struntföretag med allt annat än säkra framtida intäkter.
Skrivet av Jörgen Lindqvist i Computer Sweden

Stämmer det?
Tittar vi på hur mycket pengar som avsätts till forskning och utveckling så leder Sverige i Europa, men det är tre företag som står för notan, ABB, Ericsson och AstraZeneca.
Är då stora företag icke kreativa? För mig betyder kreativitet att man ifrågasätter regelsystemet företaget befinner sig i. En av Stenbecks specialitéer. Just inom detta område tror jag ett litet företag har mindre att förlora och är villigt att ta större chanser, det är ju dessutom det enda man kan komma att tillföra i en redan etablerad bransch.
Procter & Gamble har lärt läxan och gjort sig av med huvuddelen av sin egen utveckling, man har specialiserat sig på att plocka upp andras idéer.
Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen, stora företag skulle ha bättre förutsättningar om de arbetade som förlagen. Man avsätter resurser som plockar upp idéer och reviderar dessa. Royalty finns i systemet och det är "bara" att trycka på knappen.

Kommentarer
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 2 and 7 and type the answer here: