• Go to the english section
Bloggen på ehde.se
 

Talangen – en besvärlig medarbetare?

Staffan Ehde / 2011-02-28 21:14:29

Enligt kolleger i branschen (filmindustrin) så är talangen viktigare än idén, även om du har en jättebra idé så kan vem som helst förstöra den.
Om du har en dålig idé så kommer talangen att ändra eller förkasta idén om den inte håller. Det senare är inte alltid populärt för en ledning som inte är van att bli ifrågasatt.
Duktiga medarbetare ”lägger till”, dåliga ”minskar” det vi vill åstadkomma.

Åter igen så tror jag starkt att du som ledare måste ta ”rygg” mot syftet med verksamheten för att kunna avgöra om en ”talang” hjälper eller stjälper.Foto Staffan Ehde ©2007

Kommentarer
En av mina samarbetare eller hyresgäst på kontor har attackerat mig : slåg mig i huvudet 5 eller 6 gånger drog mitt hår. Jag tog hennes handled och ''slängde''henne ut mitt rum. Sedan dess kastat hon 4 stora burkor(c.40 cm) hittills de bröts mot min dörr..Min dörr var inte låst och jag måste hålla den hela tiden med min kropp att inte låta henne trängas tillbaks ! Sedan under tiden hon rengjord glasbitarna öppnat jag dörren på glent att låsa den genom att aktivera en litem knapp med en sax som låg i närheten - plötsligt en stor bit glas viftandes och hon försökt att skära min hand. När jag lyckats låsa dörren jag tittat i spegeln - fruktansvärd! Mitt höger öga var blödigt, fyra tänder som protes lösnats, det snurrade i huvudet , mitt hjärta bultade och mitt blodtryck var riskhögt.....polisen lagd ner allt. Vad kan jag göra ?
Margarita Petkova/Svensson | 2012-02-20 17:56:35
 
Kommentera Inlägg
 
   

1024/1024
 
 
Please add 1 and 6 and type the answer here: